Tårtrecept!
Botten: (gör två stycken)
5 ägg
5 dl socker
125 g smör
2,5 dl mjölk
6,5 dl vetemjöl
1,25 dl kakao
5 tsk bakpulver
5 dl socker
125 g smör
2,5 dl mjölk
6,5 dl vetemjöl
1,25 dl kakao
5 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker i 10-12 minuter, med elvisp!
Smält smöret och häll sedan mjölken i smöret. Häll ner i äggblandningen och rör försiktigt tills smeten är slät.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Viktigt att röra försiktigt så inte "äggbubblorna" försvinner. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 1 timma.(håll koll!)
Smält smöret och häll sedan mjölken i smöret. Häll ner i äggblandningen och rör försiktigt tills smeten är slät.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Viktigt att röra försiktigt så inte "äggbubblorna" försvinner. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 1 timma.(håll koll!)
Moussen (dubbla satsen!)
100g philadelphiaost
60g mjukt smör
1 paket florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
vispa ihop allting till en krämig smet, och tillsätt den mängd kakao du vill ( ju mer desto mörkare o mer smak av choklad blir det)
För lite extra tugg ha i krossade chockladbitar i moussen.
Lägg ett lagom tjock mousslager på den första bottnen, lägg sedan den andra bottnen ovanpå och täck sedan hela tårtan med mouss.
Kommentarer
Trackback